BOHUSLAV OTÁHALÍK OPANOVAL TROUBECKÉ STŘELBY

28.08.2023 07:15

     Když se přes Moravu v noci z 26. na 27. srpna prohnala vichřice s přívalem vody, doplněná o blesky a hromy, museli si znalí poměrů příjezdu po polní cestě ke střelnici Vlažná v Troubkách připustit, že pořádání XXVI. ročníku brokových střeleb O troubecký pohár jednotlivců je vážně ohroženo.

     Naštěstí se tak nestalo a přes uvedené potíže si na závod našlo cestu 47 střelců. V dosavadních ročnících stálo na podstavci nejvyšším třináct kanonýrů, někteří z nich si dali i repete. A z těch třinácti borců se dnešních střeleb zůčastnilo sedm - Kořínek,  Mrhálek, Svozil, Růžička, Navrátil, Chylík a Zapletal. Na těchto dobrých adresách hledali bookmakeři hlavní favority. A navíc se ve startovním poli se objevila další zvučná jména v oblasti brokové střelby, která by mohla sáhnout na trofej pro toho nejlepšícho.

     Všechny prognózy, tipy a předpovědi vzaly za své. Všem vypálil rybník žalkovický Bohuslav Otáhalík. Nutno však dodat, že jeho výkon není náhodný a jeho forma kulminovala v pravý čas na pravém místě.

     Pojďme ale po popořádku.

     Střílelo se po dvaceti holubech na loveckém kole, americkém trapu a vysoké věži, deset zajíců na průseku. Poté šest nejlepších finále sedm dvojstřelů, po jednom na každém stanovišti loveckého kola.

     Pouhé dvě chyby poslaly Otáhalíka s 68 úspěchy jako nejlepšího do finále. Dalších pět finalistů se seřadilo následovně: Mrhálek - 67, Robert Macek a Juřík - 65 a Kořínek s Konečným - 64.

     Vyvrcholení střeleckých závodů přichází, napětí stoupá. Unese roli favorita Otáhalík nebo se prosadí velezkušený Mrhálek?

     Je konec. 

     Obrovská radost putuje do Žalkovic. Bohuslav Otáhalík se úspěšně popral s rolí, nepodělal se a stal se tak hrdinou okamžiku, chcete-li střeleb. K 68 terčům ze základu přidal 13 ze 14 holubů ve finále a s celkovým součtem 81 sestřelů se ode dneška může pyšnit titulem "vítěz brokových střeleb jednotlivců O troubecký pohár". Toto mu už nikdo nikdy neodpáře.

 

BOHUSLAV OTÁHALÍK

 

    Polepšil si druhý Robert Macek (65 + 14) 79, lepší v rozstřelu s Karlem Mrhálkem (67 + 12) 79. I o další umístění se muselo rozstřelovat mezi třemi borci se 76 úspěchy. Čtrvrtý v pořadí Jan Konečný, pátý Rostislav Juřík a šestý loňský a předloňský vítěz Jindřich Kořínek.

   "To víš, že mám radost," odpovídá vítěz po gratulaci na mou otázku "Jaký je to pocit, jak se mu dnes střílelo?" a jedním dechem pokračuje: "kdo by nebyl spokojen s vítězstvím v takových těžkých závodech, v obrovské konkurenci výborných střelců."

     Pojďme ještě vyzvednout nejúspěšnější v jednotlivých disciplínách.

     Lovecké kolo - maximum 20 terčů - Hradil, Kořínek, Mrhálek, Klabal. Americký trap zvládl na jedničku pouze Mrhálek. Plným počtem na vysoké věži se mohou chlubit Kořínek, Robert Macek, Vaculík a Otáhalík. Deset zajíců neuteklo finalistům Mackovi, Otáhalíkovi a Juříkovi a dalším v pořadí Dusbabovi a Smolkovi.

     Děkujeme střelcům, že přijeli, děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu, aby se akce spolku podařila ke spokojenosti všech.

     FOTOGALERII ZDE

Luděk Judas