BURZA S VYMETENOU OBLOHOU

15.05.2017 07:56

 

     Mlhavé ráno druhou neděli v květnu odešlo a na vymetenou oblohu se vyškrábalo sluníčko, přivítavší téměř třístovku návštěvníků burzy mysliveckých, rybářských a včelařských potřeb na Konírně troubeckých myslivců.

     Počet stánkařů, nabízejících svoje produkty, je vždy loterií a je potřeba přiznat, že letos byla účast oproti minulým ročníkům slabší. Těžko říci, zda se na malé účasti nabízejících podepsalo souběžné konání chovatelské burzy v Přerově (každou druhou a čtvrtou neděli v měsíci) nebo Národní myslivecké výstavy v Brně. Zřejmě se budeme muset zamyslet nad termínem konání dalšího ročníku, aby nekolidoval s podobnými masovými akcemi.

     Nicméně určitě se muselo líbit vystoupení mysliveckých a loveckých trubačů seskupení ZÁTRŽA. Střelba ze vzduchovky se stala atrakcí nejen pro děti.

     Rovněž není tajemstvím, že lákadlem na tuto a podobné akce je myslivecká kuchyně, která je díky umění našich manželek a přítelkyň vyhlášená. Po jelenu na smetaně, pečeném divočákovi, zvěřinovém guláši a smažených bažantích prsíčkách se jen zaprášilo a bohužel ti, kteří vstávali později, své chuťové pohárky nepotěšili.

 

 

     My, troubečtí myslivci s našimi příznivci, děkujeme všem, kteří se do našeho areálu přišli podívat. Děkujeme všem, kteří přijeli jako prodejci a děkujeme všem, kteří se na organizaci burzy podíleli, včetně Obecního úřadu, poskytnuvšího nám obří stan. Slibujeme, že se vynasnažíme na příští ročník najít takový termín, kterým přilákáme hojný počet těch, kteří nabízejí své zboží a budeme se na vás opět těšit.

     Fotogalerie z burzy - zde.

 

     Luděk Judas