GRATULUJEME JUBILANTOVI ČESTMÍRU STAVINOHOVI

20.03.2023 06:54

     Pokračovatelem rodinné tradice myslivosti, člen troubeckého spolku od roku 1979, Čestmír Stavinoha, se dožívá 21.3.2023 sedmdesátky.

     Již děda Martin a otec Stanislav kráčeli troubeckou myslivostí, tudíž zcela logicky i jeho kroky nemohly vést jiným směrem. Samozřejmě již před rokem vstupu do spolku, tehdy sdružení, nasával oslavenec první kouzelné okamžiky v přírodě, s myslivostí, myslivci a dalším posláním - kynologií. Česťu si bez psa nedovedu představit. Prostě myslivost je mu souzena na celý život.

                                                                                                

Fotka z roku 1980 - důkaz, že již v tomto roce patřil mezi členy sdružení. Najdete oslavence?

Pomohu vám, zleva: Vojtek F., Dubský, Smolka J., Judas, Pekárek, Minařík, Kratochvíl Fr. ml., Smolka E., Mituš, Růžička, Stavinoha Č., Günter, Janoušek, Trnečka, Mrtvý V., Kratochvíl J. st., Stavinoha Sl., Kratochvíl J. ml..

 

    Již na konci devadesátých let minulého století se pustil do funkcionaření - pokladničení ve výboru spolku. "Nyní je to však na vás mladých," říká po pověšení funkce ve výboru na hřebík, nicméně stále působí jako šéf kontrolní komise.

 

Bez psa by to nebyl Česťa.....

 

    S myslivostí prožil tisíce zážitků a já se svými kolegy a příznivci troubecké myslivosti mu přejeme, aby mohl ve zdraví a s radostí prožít ještě mnoho a mnoho let nejen v myslivosti s kamarády, ale i osobním životě.

 

Luděk Judas