II. SVATOHUBERTSKÁ MŠE V TROUBKÁCH MINULOSTÍ

05.11.2012 08:19

    Neděle 4. listopadu 2012 opět posunula úroveň a tradice myslivosti v Troubkách o krok dopředu. Po I. Svatohubertské mši v kostele Svaté Markéty v roce 2011 a jejím ohlasu u farníků i myslivců, přišlo její pokračování v podobě II. Svatohubertské mše celebrované farářem P. Mgr. Radkem Sedlákem, troubeckým farářem.

 

P. Mgr. Radek SEDLÁK. Foto Luděk Judas

 

O relikvie pro mši, ozdobenou hlavu jelena a ulovenou drobnou zvěř se postarali myslivci. Vyzdobený kostel, velmi slušná návštěva nejen troubeckých farníků, spojené s vystoupením hudebního seskupení mysliveckých trubačů ZÁTRŽA, pěveckým uměním při mši, včetně doprovodu na varhany, to byla kouzelná atmosféra nedělního dopledne.

 

Momentka při mši. Foto Luděk Judas

 

Z očí všech přítomných šlo vyčíst, že mše probíhala v příjemné atmosféře, že se nesla v duchu duševního uspokojení, že se opravdu dobrá věc podařila. Za to je potřeba poděkovat všem, kteří se jakýmkoli způsobem na této zajímavé a vyjímečné akci podíleli nejen jako ti, co přidali ruku k dílu, ale také kteří tuto mši přišli navštívit.

 

Ke Svatohubertské mši patří i seskupení mysliveckých trubačů ZÁTRŽA. Foto Ing. Aleš Rusek.

 

Zakončení celého nedělního dopoledne měli potom na starosti myslivci. V teploučku Konírny zajistili příjemné posezení a malé občerstvení.

 

Luděk Judas

 

Fotogalerii ze mše od Luďka Judase najdete zde.

Fotogalirie ze mše od Ing. Aleše Ruska zde.