IX. ROČNÍK STŘELEB TROUBKY v. ZÁŘÍČÍ VYHRÁLI HOSTÉ

06.07.2016 09:21

     Hřejivé sluneční paprsky na střelnici Vlažná v Troubkách přivítaly v úterý 5. července desetičlenné týmy střelců z Troubek a Záříčí na IX. ročníku střeleb mezi myslivci obou obcí. Dosavadní nerozhodný stav 4:4 z předešlých klání dával možnost jednomu z kolektivů dostat se do vedení.

     Střílely se tři brokové disciplíny - lovecké kolo, americký trap a kombinované dvojstřely vysoká věž se zajícem na na průseku. Jak si vedli jednotliví závodníci na jednotlivých stanovištích vidíte v přiložené výsledkové listině.

Výsledková listina závodů

 

     Samozřejmě, jak to po skončení závodů bývá, tak se vyslovaly otázky "kdyby jsem nastřílel tam a tam víc, mohlo by to být". Anglická královna se však neptá, otevře noviny a tam bude napsáno, že letošní souboj vyzněl lépe pro hosty ze Záříčí a ti si připisují bod do historické tabulky, Ten také znamená, že se ujímají vedení 5:4. Troubky sestřelily o deset holubů méně a celkové skóre zní 420:430 sestřeleným terčům.

     Není však všem dnům konec. Jak při symbolickém předávání poháru vítězi podotkl nejstarší střelec závodního pole Stanislav Berčík senior: "Gratulujeme vám k vítězství, předáváme vám pohár do Záříčí a počítejte s tím, že si pro něj příští rok přijedeme k vám".

 

Společné foto všech zůčastněných

      I když samozřejmě vítěztví potěší, důlěžitější je skutečnost, že se sejdou přátelé, dobře se pobaví, poklábosí. Je dobře, že se udržují podobné tradice. Sláva vítězům, čest poraženým. Záříčí skončilo předposlední a Troubečáci jsou vícemistry. I tak se dá humorně popsat letošní ročník.

     Video ze střeleb.

     Foto ze střeleb.

     Luděk Judas