JOSEF KRATOCHVÍL SEDMDESÁTNÍKEM

10.09.2016 08:17

     A léta běží, vážení. Půlstoletí působí v řadách členů Hubertova cechu v Troubkách JOSEF KRATOCHVÍL. A my mu tento měsíc, přesněji 27. září, můžeme popřát k životnímu jubileu - sedmdesátce.

     Pepíčkovým posláním však není jen myslivost. Již před několika desítkami let si vybral vášeň a koníčka, kterému naplno podlehl. Je to myslivecké a lovecké troubení. Jeho začátky jsou spojeny s učitelem, lesním panem Doubravou, který tóny vtloukal do hlavy nejen jemu, ale i dalším zájemcům o troubení (Rybka, Stavinoha).

     A nyní, kdy se z jeho nástrojů vyluzují ty nejkouzelnější tóny, se věnuje on tomu, aby měl své pokračovatele. Hudební seskupení ZÁTRŽA, kterého je oslavenec členem, tak šíří podvědomí mysliveckého a loveckého troubení nejen mezi myslivci, ale i širokou veřejností.

Josef Kratochvíl

     Tak Pepíčku, dovol abych ti jménem svým i jménem mysliveckého spolku Troubky, jeho příznivců a přátel pogratuloval ke kulatému jubileu. Přejeme ti, aby jsi s myslivostí a troubením prožil ještě drahná léta ve zdraví a spokojenosti uprostřed tvých blízkých.

 

     Luděk Judas