KONEC ROKU VE ZNAMENÍ SPOLEČNÝH HONŮ NA DROBNOU

25.10.2017 09:51

 

     Vloudil se k nám podzim. Ta tam je doba teplých dnů a nocí, oblečení jen tak na lehko, v kraťasích. Nastává konec letního času, ručičky na hodinách si posuneme již tuto neděli ve tři ráno o hodinu zpět. Rozednění sice přijde trochu již kolem šesté hodiny ranní, ale odpoledne se sluníčko bude schovávat za obzor dříve a dříve. I když je to chmurný, dušičkový čas, tak my s tím asi moc nepohneme, tudíž nemá cenu nad koloběhem ročních období přemýšlet.

    Pro nás myslivce je konec roku ve znamení setkávání se na společných lovech. U nás jsou to hony na drobnou zvěř pernatou - bažanty. Dodržování tradic a mravů mysliveckých je na těchto setkáních prvořadým posláním.

    Nechci se chlubit, ale vzhledem k tomu, že jsem za dobu svého myslivčení už nějaké ty hony zažil, tak ty troubecké patří mezi ty na velmi dobré úrovni. Díky Konírně, našeho svatostánku a celému kolorytu průběhu honu, provázeného mysliveckým a loveckým troubením členů trubačského seskupení ZÁTRŽA, je laťka nasazena opravdu vysoko.

 

Konírna

     Je to doba setkání s přáteli, příznivci a kamarády. Doba popovídání si o tom, co je nového, co se nám podařilo, kde nás bota tlačí.

     Jeden z mých kamarádů říká: "Dobří lidé mají dobrou besedu, špatní lidé mívají špatnou besedu". Věřím, že na našich setkáních bude v dominanci jen ta první varianta.

 

     Luděk Judas