KRÁL A DVĚ PRINCEZNY, NAVÍC ŘÁD ZLATÉ VAŘEČKY

27.11.2022 07:48

     Tajenka rozluštěna. Po třetím troubeckém společném honu s hosty poslední listopadovou sobotu máme letos o králech honů jasno. Královskou korunou a pasovacím glejtem se může po královně Haně Bučkové, slovenském králi Jozefu Pšenčíkovi chlubit Martin Suchánek z Henčlova.

 

Martin Suchánek - král třetího troubeckého honu v roce 2022 - foto Luděk Judas

 

     Než se mu dostalo této cti být 69. králem troubeckých honů od roku 2004, přišlo na řadu rovněž příjemné ocenění.

   Řád Zlaté vařečky převzalo dámské osazenstvo myslivecké kuchyně na Konírně Ludmila Svozilová, Vladimíra Mateřánková, Naděžda Vojtková, Gabriela Mateřánová a Jarmila Smolková za vynikající gastronomické umění.

 

Naďa Vojtková přebírá Řád Zlaté vařečky - foto Luděk Judas

 

     "Vám poděkování, chvála, sláva a čest za Vaši bohulibou činnost pro členy Hubertova cechu v Troubkách, pro jejich příznivce a kamarády. Vždy znovu a znovu vzdáváme hold Vašemu nepřekonatelnému kulinářskému umění. Budiž nám zachovali přízeň i v dobách budoucích," tak zní text předávacího protokolu na ocenění.

       A aby tomu nebyl konec, poprvé v historii jsme v Troubkách měli pasovány dvě princezny honu. Půvabné myslivkyně, na snímku zleva Nikola Jebavá a Kristýna Schromová, se mohou ode dneška pyšnit tímto titulem.

 

Určitě mi dáte za pravdu, že princezny máme půvabné - foto Luděk Judas

 

      Když při slavnostním nástupu a znělce Vítáme vás, padaly na přítomné dešťové kapky, nebylo to to pravé ořechové. Ale i když nesvítilo sluníčko, mraky už spršku nespustily. Ve třech lečích měli střelci a střelkyně dobrou mušku, tudíž výsledkem byl početný výřad.

       Divočák se zelím, před mysliveckým soudem a tombolou, z rukou oceněných kuchařek pohladil chuťové pohárky jedlíků. Tipovací soutěž, kolik že bude na výřadu kusů zvěře, opanovala princezna Kristýna Schromová, která přesný počet uhádnula jako jediná.

 

No a když si z tomboly odnesete hlavní cenu zajíce, tak o to je radost větší - foto Luděk Judas

 

       Z tváří přítomných se dalo vyčíst, že se jednalo opět, tak jak je u nás zvykem, o podařený den v prostředí troubeckých myslivců.

 

fotogalerie z honu

Luděk Judas