KRÁL HONU PŘIJEL ZE SLOVENSKA

13.11.2022 08:53

     Druhý společný hon na drobnou zvěř druhou sobotu v listopadu provázela v Troubkách po celý den mlha. Neprůhledná někdy méně, někdy více (to i ptáci chodili pěšky). Naprostá většina aktérů lovu však nepatřila mezi nováčky, tudíž v podzimních dnech se muselo dopředu počítat s tím, že i tato alternativa může nastat.

     Po celý den to nebylo pouze o lovu. Dost času bylo i na poklábosení, popovídání o mysliveckých zážitcích a zkušenostech. To vše doplněno troubením mysliveckých trubačů, tentokrát ve složení na snímku zleva žálkovický Bohumil Otáhalík,  kojetínský Jiří Minařík  a domácí troubecký MIchal Schejbal starší.

 

"Pijme pivo s bobkem, jezme bedrník, myslivec chce střílet, ale také pít.

Kuchařka čeká, nechte všeho být", - foto Luděk Judas

Poslechněte si audio verzi - ZDE.

 

     A chuťové pohárky těch, kteří se zůčastní akcí našeho spolku, si už zvykly, že v žádném případě nejsou ošizeny. Na snídani Přemyslova dršťkovka, na svačinu zabíjačková klobása, na oběd lahodná svíčková z rukou kuchařek v myslivecké kuchyni, nepotřebující reklamu a na večeři tlačenka a sekaná opět z uzenářství Ondrášek, stejně jako klobása.

     Slušný výřad zakončil tu loveckou část honu a když něco pěkného končí, většinou začíná něco nového. V tomto případě šlo o pasování krále a princů honu, poté na myslivecký soud a na závěr losování tomboly, která je jedním z hlavních taháků a hlavně zdrojem financí pro to, abychom mohli nadále pokračovat v tradičním odchovu drobné zvěře.

     Všechna ocenění z tohoto honu putují na Slovensko k našim východním sousedům. Z početně slovenské družiny poľovníkov se pasováním s titulem krále honu, nasazenou korunou a pasovacím listem se může chlubit 68. král v historii honů v Troubkách od roku 2004 Jozef Pšenčík. Jeho výsosti pak asistovali princové honu Miloš Rea a Pavol Papiernik.

 

Zde je důkaz o titulování zleva král Jozef Pšenčík a princové Miloš Rea a Pavol Papiernik - foto Luděk Judas.

     Na fotky z honu, mysliveckého soudu, pasovaní krále a princů honu se podívejte ZDE - KLIKNI.

     Luděk Judas