KVĚTÁKOVKY OVLÁDL IVAN LYSÁK

24.10.2023 06:02

     Poslední střelby v roce na střelnici Vlažná v Troubkách se familierně nazývají "KVĚTÁKOVKY". Proč právě tak? V minulosti to byla pouze akce spolku, kde se vyjímečně zvali jen ti, kteří nám nejvíce pomáhají. Každý, kdo střílel, donesl symbolickou cenu, zejména v podobě čerstvé zeleniny nebo ovoce, později se přidávalo tekuté ovoce nebo cena jiného druhu. Každý střelec si tudíž odnesl i cenu podle umístění a přednosti výběru.

     V posledních letech střelby nabývají na mohutnosti a letos předposlední neděli v říjnu si našlo cestu na střelnici šestatřicet střelců. Nebýt deštivého a sychravého počasí, byl by počet zřejmě daleko vyšší.

     Střílelo se lovecké kolo, americký trap a kombinace vysoká věž - zajíc. Celkem možných šedesát zásahů.

     Nejlépe si vedl Ivan Lysák, 57 sestřelených holubů jej vyneslo první příčku. Střeleckou formu potvrdil i druhý, vítěz letošního ročníku střeleb O troubecký pohár jednotlivců Bohuslav Otáhalík s 56 zásahy. Na bednu se ještě vtísnil Karel Mrhálek, kterého broky roztříštily 55 asfaltových kotoučů.

     Z domácích se umístil nejlépe Stanislav Svozil - 9. místo, 16. místo zaujal Čestmír Stavinoha. O příčku níže, 17. v pořadí, skončil Antonín Peluha a 24. místo obsadil Aleš Smolka.

     Děkujeme všem, kteří se po celý rok podíleli na aktivitách na střelnici v Troubkách jako střelci, divácí nebo pořadatelé.

     Nechme střelnici odpočinout a první týden v červnu 2024 se těšme na otvírací závod trojčlenných družstev.

 

Info Radek Zamazal, text Luděk Judas