KVĚTÁKOVKY ZVLÁDL NEJLÉPE PELUHA

02.10.2022 16:10

     Znalí poměrů v troubecké myslivosti vědí, že poslední brokové střelby na střelnici Vlažná v roce se nazývají "květákovky". Název odvozen od skutečnosti, že si každý střelec ze závodů odnášel zeleninu nebo ovoce.

     V dnešní době obdrží střelec s pozvánkou na střelby pokyn, aby donesl s sebou cenu. Ty se potom odebírají podle umístění.

     Faktem je, že se mění složení cen ve prospěch kořalky a vína, ale název zůstává stejný jako dříve. Posuďte sami, jak by se vám líbilo pojmenování "kořalkovky". Myslím, že volba je jasná.

 

Že nemluvím do větru dokazuje složení letošních cen.

 

     Letos střílelo 28 střelců čtyři disciplíny - lovecké kolo - 20 holubů, stejný počet na americkém trapu a dvojstřely v podobě prvního sestřelu na vysoké věži současně s vypuštěním zajíce na průseku - rovněž 20 možných zásahů.

     Po svačině, kdy byly minulostí první dvě diciplíny, měli nejlépe nakročeno k vítězství domácí Antoním Peluha a Jaromír Dřímal se 31 jedním úspěchem a Milan Navrátil se 30-ti holuby.

     V poslední disciplíně trefil ve II. rundě Navrátil 19 terčů a jelikož Peluha střílel až v rundě IV., byly rozdány karty. Pozdější vítěz Peluha věděl po III. skupině střílejících, že má svůj osud ve svých rukou. A jelikož "Tondu" známe, červíček určité nervozity má u něho, v těchto chvílích, velkou moc. Věděl, že pro vítězství si může dovolit jednu díru (rozuměj jednu chybu).

 

Výsledková listina.

 

     Jak  však z výše uvedené tabulky zjistíte, všechna čest, Peluha své nervy udržel na uzdě, ustál možnost stát se hrdinou okamžiku a v polední disciplíně sestřelil 19 kotoučů, čímž se zaslouženě stal lídrem brokových květákovek v Troubkách před druhým Milanem Navrátilem.

 

Vítězný Antoním Peluha.

 

     Pochvalu si zaslouží i další střelci, 47 krát úspěšní Bob Otáhalík, Aleš Dvořák a Jaromír Dřímal a samozřejmě nejen oni.

     V příjemném podzimním dnu tak byla uzavřena troubecká střelnice na Vlažné pro tento rok. První oficiální závody nás čekají první neděli v červnu příštího roku - střelecká soutěž trojčlenných družstev.

 

Luděk Judas