MAHEL SI PŘIJEL PRO VÍTĚZSTVÍ VE XX. ROČNÍKU STŘELEB O TROUBECKÝ POHÁR

28.08.2017 18:00

 

     Poslední srpnovou neděli přivítalo slunečné počasí a střelnice troubeckých myslivců  na Vlažné účastníky jubilejního XX. ročníku brokových a kulových střeleb O troubecký pohár. Těžko říci, zda nárůst množství střeleckých závodů, nově pořádaných v oblasti nebo zrádná střelba z malorážky, kterou ne všichni brokoví střelci ovládají, přilákalo do soutěže pouhopouhých dvaadvacet přihlášených.

     Získá kroměřížský Karel Mrhálek hattrick a celkově šestý vavřín vítěze? Nebo se na něj dotáhne domácí Stanislav Svozil se čtyřmi zářezy do pažby? Vypálí rybník favoritům někdo jiný? Toť zněla otázka v nedělním dopoledni.

     Po brokových disciplínách, dvaceti terčových LK, AT, VV a deseti terčovém běžícím zajíci na průseku, se začali rýsovat možní lídři celého klání. Klesnil, Mahel a Svozil ze sedmdesáti holubů chybili pouze pět, Mrhálek a Smutka ještě o jednoho více. Dvacítky na loveckém kole a americkém trapu nedosáhnul nikdo. Na vysoké věži se to podařilo Berčíkovi, Klesnilovi, Mahelovi a Stavinohovi. Všech deset zajíců sestřelilo osm soutěžících.

     Malorážku na terče kňoura a srnce z volné ruky na 50 metrů nejlépe zvládl Jindřich Mahel - 185 bodů z 200 možných, což ho katapultovalo s celkovým součtem 510 bodů do čela střeleb a vítězství putuje do Žďáru nad Sázavou. O druhé místo se poprali 500 bodoví Karel Mrhálek - malorážka 180 a domácí Stanislav Svozil - 175. Pro prvně jmenovaného hovořily regule soutěže. Radomír Smutka s nástřelem 174 bodů na malorážce a celkovými 494 body sebral nepopulární bramborovou medaili. Václav Valdman mohl žehrat na devět nesestřelených holubů, 183 body na malorážce ho vynesly pouze na páté místo. Na pátém až desátém místě se poskládali Zdeněk Klesnil - 485 bodů, Martin Berčík - 482, Jiří Olšanský - 453, Antonín Pacal - 448 a Aleš Klabal - 430. Z domácích načínal druhou desítku Antonín Peluha a patnácté místo obsadil Čestmír Stavinoha.

 

Zleva druhý Mrhálek, vítěz Mahel, třetí až pátý Svozil, Smutka, Valdman.

 

     VÝSLEDKOVÁ LISTINA

     Pořadatelé připravili velmi kvalitní soutěž, rádi přivítali i hojnou účast diváků z řad veřejnosti.

     Není tajemstvím, že se s největší pravděpodobností v dalším ročníku již nesetkáme s malorážkou a soutěž se stane čistě brokovou záležitostí.

     Luděk Judas