MRHÁLEK DO ČELA HISTORICKÝCH TABULEK

30.08.2016 20:17

    

     Poslední neděle v srpnu patřila XIX. ročníku střeleb O troubecký pohár. Vavříny vítězství si odnesl kroměřížský Karel Mrhálek a nasedl tak na pomyslný trůn, protože jeho letošní triumf byl už pátý v celé bohaté historii závodu. Čtyři vítězství zaznamenal domácí Svozil, ale ten letos skončil poslední v první desítce.

 

Vítěz letošního poháru - Karel Mrhálek     

     Lídr střeleb nedostal však nic zadarmo a do vedení v počtu titulů se dostal jen díky pravidlům, určujícím pořadí při shodném součtu počtu bodů. Na paty mu zdárně šlapal Borák, dosáhnuvší rovněž 453 bodů, ale podle již zmíněných pravidel rozhodovala položka malorážka, a tam je Mrhálek nepřekonatelný, nastřílel 193 z možných 200 bodů, zatímco druhý v pořadí o pět méně,  i když i tento výkon je chvályhodný. Borák byl tedy v součtu brokových disciplín lepší. Na bednu dosáhnul ještě Jindřich Kořínek, který se radoval z vítězství v Troubkách již dvakrát, se 446 body. Bramborová medaile zbyla na Smutku, pátou příčkou se muže pochlubit Dufek, který se si užíval jediného prvního místa před třemi lety.

     Na loveckém kole ani v americkém trapu nebylo jediného závodníka, který by sestřelil všechny holuby. V zající na průseku se už našla čtyřka, která ani jednou terč neminula. Patřili do ní Mrhálek, Kořínek, Zapletal a Dufek. Faktem rovněž zůstává, že pokud někdo malorážku "neumí", nemůže v tomto závodě pomýšlet na umístění mezi nejlepšími.

     Vy se můžete na výsledkový servis podívat zde.

     K dispozici máme i historickou tabulku - klikni.

     Pogratulujme vítězům, poděkujme za účast střelcům, divákům a fanouškům za podporu. A kdo se postaví na nejvyšší stupínek v jubilejním XX. ročníku střeleb O troubecký pohár? Na to dostaneme odpověď za rok.

 

Luděk Judas, foto  M. Dvořák