NA POŘADU JUBILEJNÍ XXV. ROČNÍK STŘELEB

21.08.2022 07:51

     Čtvrtstoletí, to už je časový úsek, který může psát svou historii. A právě letos, přesněji poslední neděli v srpnu, se tímto titulem mohou pyšnit jedny střelecké závody v brokové střelbě na střední Moravě.

     Střelnice Vlažná v Troubkách dala zrod nové dimenzi střeleb na asfaltové terče od roku 1997. A nebyla to pouze broková střelba. Součástí souboje bývala i malorážka na 50 m, která v naprosté většině případů rozhodovala o konečných postaveních na čele výsledkové listiny. Naposled se střílela v roce 2017, kdy se závodu zůčastnilo pouze dvaadvacet střelců. Některým střelcům zrušení kulové střelby zrovna nevonělo, ale čas ukázal, že tento krok opět přilákal do Troubek specialisty na broky v takovém počtu, jaký si závod zasluhuje.

    A my si múžeme představit ty nejúspěšnější borce, kteří se navždy vryli do análů střeleb jednotlivců O troubecký pohár.

     Absolutní jedničkou je momentálně Karel Mrhálek se šesti zářezy do pažby. Čtyřikrát stál na stupni nejvyšším nejlepší střelec novodobé troubecké historie Stanislav Svozil. Třikrát jsou zapsáni v kronice Jindřich Kořínek, dvakrát Martin Berčík a jeden vavřín si odnesli Martin Jemelka, Jiří Zapletal, Lubomír Chylík, Milan Navrátil, Lubomír Zabystrzan, Ladislav Dufek, Jindřich Mahel, Zdeněk Růžička a Aleš Foral.

 

NEJLEPŠÍ STŘELCI V HISTORII STŘELEB O TROUBECKÝ POHÁR

       

KAREL MRHÁLEK

STANISLAV SVOZIL


JINDŘICH KOŘÍNEK

MARTIN BERČÍK
       

Historickou tabulku střeleb najdete ZDE.

 

PROPOZICE STŘELEB - ZDE    

 

     Letos připravili pořadatelé, členové Mysliveckého spolku Mezivodí Troubky, čtyři disciplíny. Lovecké kolo, americký trap a vysoká věž po dvaceti holubech a zajíc na průseku v pěti dvojstřelech, tedy deset terčů. Střílí se o hodnotné ceny.

     Poznamenejte si tedy do kalendáře neděli 28. srpna. Začínáme v 9 hodin slavnostním nástupem v doprovodu mysliveckých trubačů.

     A co by to byla za akce přátel Hubertova cechu, kde by chyběla myslivecká kuchyně a občerstvení.

    Těšíme se na vaši návštěvu jak v podobě střelců, tak i návštěvníků sportovní brokové střelby.

 

Luděk Judas