NEDĚLE 27. SRPNA - O TROUBECKÝ POHÁR

11.08.2017 08:17

 

     Pouze nostalgicky se můžeme ohlédnout a povzdechnout si, jak ten čas letí. Před dvaceti lety se přestěhovalo myslivecké střelectví v Troubkách z lokality U lesíka na Vlažnou. Tam stál ze začátku devadesátých let seník postavený troubeckými myslivci. Stal základem pro budování nového areálu, který se snažíme zvelebovat až do dneška.

      Postupně přibývala stanoviště na lovecké kolo, americký trap, šestnáct let už stojí vysoká věž. Rozšíření disciplín přišlo i se zajícem na průseku a stanovištěm pro střelbu z malorážky. Střelnice na Vlažné je využívána nejen troubeckými nimrody, ale potrénovat si přijíždějí i přespolní.

     Hlavní soutěží je právě připravovaný Troubecký pohár jednotlivců poslední neděli v srpnu. Hojně navštěvované josu střelby trojčlenných družstev první neděli v červnu. Jednotlivci střílejí všechny výše uvedené disciplíny, včetně nepopulární kuličky - malorážky.

      Jubilejní XX. ročník jistě přiláká opět kvalitní startovní pole, ceny nejsou k zahození. Obhájí Karel Mrhálek minuloroční vítězství nebo jej vystřídá někdo z dalších favoritů. Zkusit své kvality mohou samozřejmě i ti méně zdatní.

Vítěz Troubeckého poháru 2016 - Karel Mrhálek s cenou.

 

       PROPOZICE ZÁVODU

       MINULOROČNÍ VÝSLEDKY

       PŘEHLED VÍTĚZŮ STŘELEB

       JAK SE K NÁM DOSTANETE

       Jsme rádi, že si na závody nacházejí cestu nejen samotní kanonýři, ale také široká veřejnost.

       Zapište si tedy do kalendáře, deníčku či mobilu - neděle 27. srpna od 9 hodin Troubky střelby.

 

Luděk Judas