O VÍTĚZI KVĚTÁKOVEK ROZHODLO LOVECKÉ KOLO

15.10.2018 07:38

    

     Do posledních brokových střeleb na střelnici troubeckých myslivců na Vlažné, familierně nazývaných "květákovky", se přihlásilo druhou říjnovou neděli 35 střelců. Nejsou to sice prestižní závody, ale každé povedené střílení potěší. Na polovinu října krásné počasí mohlo na loveckém kole působit potíže tím, že vám svítilo sluníčko do očí, ovšem potíže pro všechny stejné.

     Dvacet terčů na loveckém kole, steně jako na americkém trapu a po deseti holubech na vysoké věži a zající na průseku, kteří se stříleli souběžně, dávalo maximální počet šedesát zásahů.

     Hodně vousatý je čas, kdy naposledy vítězství patřilo Antonínu Peluhovi, nadějnému, ale labilnímu domácímu kanonýrovi. Ten se konečně dočkal. Společně se Stanislavem Svozilem nejstarším, mimochodem nejlepším střelcem v novodobé éře troubeckého spolku od roku 1997, sestřelili každý 50 terčů, což bylo ze startovního pole nejvíce. O vítězství tedy musela rozhodnout položka lovecké kolo a tu měl o dva holuby lepší Peluha. Na bednu se ještě dostal třetí Zdeněk Vítek se 49 zásahy.

Výsledková listina - klikni.

Fotogalerie ze střeleb - klikni.   

Antonín Peluha

 

     Jak jsem již předeslal, umístění není až tak důležíté, a kdo si přišel sportovně zastřílet, potrénovat, tak určitě odjížděl z Troubek spokojen. Nechme tedy střelnici přes zimu odpočívat, aby nabrala sílu na rok příští. Prvním oficiálním závodem jsou naplánovány střelby tříčlenných družstev první neděli v červnu 2019.

     Luděk Judas