ODHALENÍ KAMENE V CHRBOVSKÉM LESE

12.09.2023 06:28

      Ve shonu příprav na červencové troubecké hody, následné myslivecké slavnosti na Konírně a pořádání XXVI. ročníku střeleb jednotlivců O troubecký pohár na střelnici Vlažná, jsem vás ošidil o přiblížení jedné pěkné události, která by se neměla z podvědomí lidí, kteří mají rádi myslivost a přírodu, vypařit. Malou omluvou mi budiž skutečnost, že i já jsem se o počinu, který vám budu servírovat, dostal se zpožděním a navíc prostřednictvím některých zúčastněných.

     Tou událostí bylo ODHALENÍ KAMENE V CHRBOVSKÉM LESE v Troubkách.

     My už dnes víme, že než Ing. Jaromír Dřímal přiblížil kolem dvoustovce přítomných historii myšlenky položit obrovský kámen právě na křižovatku, kde se momentálně nachází, tak dav přítomných přivítali myslivečtí trubači seskupení ZÁTRŽA, kteří i poté dotvářeli velice příjemnou kulisu odhalení.

     My se vraťme ke kameni, po našem "kameňu", a přibližme si jeho "curriculum vitea", chcete-li životopis nebo také strom života.

 

ZÁTRŽA...

 

     Myšlenka dovezení kamene přišla od současných i bývalých zaměstnanců Lesů České republiky a jejich přátel. Kámen se narodil v lomu ve Výklekách. "Byli jsme ho tam osobně vybrat. Byly jich tam tisíce a tento byl nejkrásnějši", příblížil jednoznačný výběr Jaromír Dřímal. Váží 18,4 tuny, tudíž jeho doprava na místo jemu určené, nebyla procházka růžovou zahradou.

     Ke slovu se dostal "moudrý, nejstarší harcovník", jak pravil průvodce odhalení, Drahoslav Krejčí. "Děkuji těm mladším spoluzaměstnancům, že toto tady všechno vytvořili a hlavně zaplatili," připomenul zásluhy všech a zejména bratrů Jaromíra a Vlastimila Dřímalových a rodiny Kubíčkovy v čele s jejich otcem Petrem. "Bez nich by tento kámen tady nebyl," zakončil svou řeč bard troubeckých lesáků.

 

Zleva Ing. Jaromír Dřímal, Drahoslav Krejčí.

 

     "MĚJ LES RÁD - ON TI TO VRÁTÍ". Nápis, zdobící kámen, nám, kteří máme v lásce přírodu, myslivost, včelařství a všechny další činnosti, ke kterým potřebujeme rostlinnou i živočišnou říši, snad nejlépe jak může, vystihuje vyjádření pocitu krásy, souladu, úcty a pokory k těmto hodnotám.

 

VIDEO Z ODHALENÍ ZDE.

 

     Poděkujme i my za tento úctyhodný počin a hurá "Ke kameňu". Přece si nenecháme ujít prohlédnout novotu na vlastní oči.

 

Zpracoval Luděk Judas

Informace a materiály od účastníků odhalení.