SLAST VÍTĚZSTVÍ V TROUBKÁCH OCHUTNAL KOŘÍNEK

26.08.2013 16:18

    Poslední neděle v srpnu dala odpověď na otázku, kdo se stane vítězem XVI. ročníku mezinárodních brokových a kulových střeleb O troubecký pohár jednotlivců na střelnici Vlažná . Bude to popáté domácí Svozil nebo počtvrté v historii se bude radovat kroměřížský Mrhálek? Usedne na trůn úplně někdo jiný? Po patnácté hodině odpoledne byla tajenka vyluštěna. Vavříny vítězství a chuť slávy si mohl vychutnávat a také vychutnával Jindřich Kořínek z Kroměříže. Po roku 2010 získal titul šampióna letos podruhé

    Ale pojďme pěkně po pořádku. Pořadatelé, troubečtí myslivci a jejich příznivci, připravili pro zúčastněné závodníky diciplíny lovecké kolo, americký trap a vysokou věž po dvaceti holubech pět dvojstřelů na zajíce na průseku, každý zásah se honotil pěti body a 2x10 ran z malorážky bez opěry na terče kňoura a srnce. Zahájení střeleb ještě počasí přálo, ovšem v průběhu přišly nepříjemné dešťové přeháňky. Nutno ovšem podotknout, že tyto podmínky byly pro všechny střelce stejné.

    Je málo vyvolených, kteří se dovedou vypořádat na výbornou jak s brokovými, tak i s kulovými disciplínami. Ten, kdo má jednu z těchto položek slabší, nemůže v Troubkách při současné úrovni střeleb do nejvyšších pater konečného pořadí nahlédnout.  A problémům se nevyhnuli ani borci z první sedmičky. Druhý Mrhálek by nejraději zapomněl na začátek amerického trapu, stejně tak i třetí Borák, klopýnuvší ve stejné disciplíně. Čtvrtého Staňka stála lepší umístění minela jedné rány na malorážce, pátý Pacal by si rovněž na kuličce, jak se malorážkové střelbě familierně říká, přál o nějký ten bodík více. Šestý Mahel přišel o body na zajícovi a lovecké kolo umí rovněž určitě lépe. Černou můrou se pro minuloročního vítěze, v tomto ročníku sedmého v pořadí, domácího Svozila, stalo 10 sestřelených holubů na trapu.

    Sečteno a podtrženo! Bez výraznějšího klopýtnutí ve všech disciplínách a s výbornými výsledky dosáhl s nástřelem 503 bodů na metu nejvyšší Jindřich Kořínek. Druhý Karel Mrhálek získal v součtu o jeden bod méně. Nepomohlo mu ani překontrolování výsledků malorážky, přesní rozhodčí se nemohou při této úrovni závodů dopustit přehmatu a i v tomto případě jim musel tento elitní kanonýr dát za pravdu. Na bednu se dostal ještě třetí Ondřej Borák se 491 bodem. Stejného zisku dosáhl i čtvrtý Karel Staněk, bohužel v jeho neprospěch hovořil menší nástřel na malorážce, zbyla na něj ta nepopulární bramborová medaile.

    Nicméně až tak smutnit nemusel. I na něho čekala jedna z velmi hodnotných věcných cen, což je v Troubkách pořadateli dlouho zavedené pravidlo a je jedním z lákadel na účast na těchto střelbách. Více než polovina startujících si domů odnesla některou z hodnotných cen a jak už bývá pravidlem, malou pozornost si odnesly i zúčastnivší se ženy.

   
Jindřich Kořínek s pohárem zleva druhý Mrhálek, první Kořínek, třetí Borák a čtvrtý Staněk

 

 

   Kromě sedmého Stanislava Svozila se z domácích vešel do první desítky Antonín Peluha a na 34. místě skončil Čestmír Stavinoha. Mezi ženami kralovala Marie Olšanská, celkově 38..

         "Jsme rádí, že jste k nám přijeli a přispěli jste ke kvalitním a napínavým závodům. Gratulujeme těm nejlepším, pro ty, co se neumístili, to byl určitě dobrý trénink pro lepší výsledky" obracel se předseda sdružení Troubky Stanislav Svozil k téměř padesátihlavému startovnímu poli a nezapomenul ani na pořadatele a sponzory, "bez vaší práce,  nasazení a pomoci by dnešní závod nemohl být na takové úrovni, na jaké ho dnes všichni máme", zhodnotil úspěšný střelecký den v Troubkách lodivod troubeckých myslivců.

    

    KOMPLETNÍ VÝSLEDKOVOU LISTINU NAJDETE ZDE!

    ŠOT KABELOVÉ TELEVIZE NAJDETE ZDE

    FOTODOKUMENTACI KE STŘELBÁM NAJDETE ZDE

     Luděk Judas