SOPTÍKŮM PATŘÍ VAVŘÍNY STŘELEB TROJČLENNÝCH DRUŽSTEV

05.06.2023 05:56

     XXII. ročník brokových střeleb trojčlenných družstev v Troubkách, pořádáný první červnovou neděli troubeckými myslivci a jejich příznivci, se stal kořistí tria Soptíci - Jiří Olšanský, Ladislav Kubíček a Aleš Foral. Po jejich výstřelech se rozletěli na kousky 152 asfaltoví holubi ze 180 možných. Uvedená trojka si tak zopakovala pozici lídra po třech letech. V roce 2020 rovněž vystoupili na metu nejvyšší. A aby byly informace kompletní, Jiří Olšanský byl členem vítězné trojice i v roce 2011 s troubeckým Peluhou a Králíkem.

Zleva Olšanský, Kubíček, Foral

 

     O dva terče méně sestřelila trojice Amatérů - Libor a Vojtěch Pitrunovi a Pavel Hrubý.

Druzí zleva Libor Pitrun, Pavel Hrubý, Vojta Pitrun

 

     Na bednu se jako třetí dostali Vinaři - Jiří Beníšek, Ota Blažek a Zdeněk Růžička se 149 zásahy. Kdo sleduje troubecké střelectví, tak je mu známo, že tato trojice obhajovala loňský titul šampióna. Není to ovšem úplná pravda. Loni střílel Zdeněk Růžička starší, ten měl letos povinností ze své myslivecké funkce a letos jej nahradil syn Zdeněk Růžička mladší.

 

Jiří Beníšek, Oto Blažek, Zdeněk Růžička ml..

 

     Za zaznamenání stojí mega úspěch Pavla Kučery z družstva Medvídci, kterému neuletěl jediný asfaltový holub, tudíž sestřelil všech šedesát terčů. Marně jsem s kolegy ze spolku pátral, zda se tento husarský kousek v minulosti někomu podařil v celé novodobé historii střeleb v Troubkách. Nepodařil a my Pavlu Kučerovi k jeho úspěchu gratulujeme, stejně jako vítězům. A pokud se Pavel rozhodne zúčastnit se brokových střeleb jednotlivců O troubecký pohár, který pořádáme v neděli 27. srpna 2023 v Troubkách, máme opravdu žhavého favorita na stupínek nejvyšší.

 

Pavel Kučera

 

     FOTOGALERII, VČETNĚ VÝSLEDKOVÉ TABULE A ÚSPĚŠNÝCH STŘELCŮ NAJDETE ZDE.

     ZDAŘILÉ VIDEO ZE STŘELEB POŘÍZENÉ VLADIMÍREM OLŠANSKÝM ZDE.

Luděk Judas