STARONOVÝ PŘEBORNÍK TROUBEK STANISLAV SVOZIL

27.06.2016 06:57

     Je to stále stejná obehraná písnička. Stanislav Svozil opět potvrdil, že je ve střelbě v Troubkách nejlepší. V neděli 26. června proběhl na střelnici na Vlažné přebor Troubek v brokové střelbě. Tento závod se stal současně kvalifikací na červencový střelecký souboj Troubky - Záříčí. Prvních deset střelců si vybojovalo právo účasti reprezentovat svůj spolek, svou obec.

Stanislav Svozil

 

     Pojďme však k samotnému přeboru. Velmi chabá účast čtrnácti střelců nebyla zrovna tou nejlepší vizitkou. Pravdou však je, že všichni aspiranti na přeborníka ve startovním poli nechyběli. V příjemném podmračeném počasí se střílely ty disciplíny, které uvidíme na IX. ročníku střeleb Troubky versus Záříčí - lovecké kolo, americký trap a kombinované dvojstřely vysoká věž se zajícem. Maximální počet sestřelených terčů byl tedy šedesát.

     Letos stačilo Svozilovi k obhájení titulu přeborníka 48 holubů. Peluha obsadil stříbrnou pozici, když trefil o dva terče méně. 46 zásahů měl rovněž Aleš Smolka, ale pravidla střeleb ho odsoudila do pozice na třetím místě.  Účast na střelbách  se záříčskými kamarády si ještě zajistili Stavinoha, Přemysl Smolka, Dostál, Šťastný, Luděk Judas, Mrtvý a Stanislav Berčík st.. Už nyní však víme, že v nominaci na prestižné závody dojde k dilčím změnám vzhledem k dovoleným a pracovním vytížením. A upřimně si řekněme, že by bylo značně netaktické vytrubovat dopředu sestavu soupeři ze Záříčí.

Výsledková listina střeleb

     Pogratulujme tedy staronovému vládci troubecké střelby Stanislavu Svozilovi, popřejme mu oprávněnou slávu a zaměřme svoji pozornost na 5. červenec, na střelby Troubky v. Záříčí, kde se zhošťujeme funkce pořadatele.

 

Luděk Judas