V X. ROČNÍKU STŘELEB ZÁŘÍČÍ TROUBKY LEPŠÍ DOMÁCÍ

09.07.2017 11:12

 

     Jako špatní hostitelé se zachovali Záříčáci vůči svým hostům z Troubek, když je v jubilejním X. ročníku střeleb těchto dvou mysliveckých spolků porazili. A na vlas stejně, jako v roce minulém v poměru 430:420 holubům. Dostávají se tak do dvoubodového trháku v poměru 6:4.

     Střílelo se lovecké kolo, americký trap a vysoká věž. Celkem šedesát terčů. Po vysoké věži, která celé klání otevírala. se v mírném náskoku ocitly Troubky. Jejich střelci chybili o deset holubů méně. Potom se však projevila větší znalost domácí střelnice.

     Je pravdou, že vyloženě nikdo z poražených nezklamal, nicméně jazýček na miskách vah nakláněl ve prospěch Záříčí Pavel Kučeřík, který na vysoké věži nepředvedl žádnou hitparádu, ale pak ustál lovecké kolo, aby nakonec vytáhl trumf z rukávu v podobě 19 sestřelů z dvaceti možných na trapu.

     I když v této soutěži nejsou oceňování jednotlivci, tak nejlepšího výsledku dosáhnul domácí Tomáš Novotný s 53 trefami, druhé a třetí místo by patřilo troubeckým Antotnínu Peluhovi s 51 terčem a Stanislavu Svozilovi s rovnou padesátkou zásahů.

Výsledková listina střeleb

 

        Střílí se o bečku Plzeňského piva, do peněženky tedy museli sáhnout Troubečáci. Záříčáky je třeba pochválit za dobře organizované setkání, za připravení pohoštění.

Lídři X. ročníku 8. července 2017

Zleva stojící: B. ŠIMČÍK, NOVOTNÝ, L. FIALA, AĹEX, ČERVINKA, VYMĚTAL

zleva dole: KUČEŘÍK, M. ŠIMČÍK, NAVRÁTIL, LEJSEK

     Díky za dodržování tradice. Zářící možná vyhrálo bitvu, ale nikoli válku. Troubky se určitě nevzdávají, neházejí flintu do žita. Příští rok nashledanou v Troubkách na XI. ročníku.

     Fotogalerie ze střeleb.

 

     Luděk Judas