VÝSLEDKY STŘELEB TROJČLENNÝCH DRUŽSTEV

03.06.2018 19:58

    Ještě ráno před začátkem XVII. ročníku závodu v brokové střelbě trojčlenných družstev první neděli v červnu na troubecké střelnici v lokalitě na Vlažné nevěděli, kdo bude jejich týmovým kolegou, aby nakonec závod opanovali. Řeč je o Valaších Zdeňkovi Petrůjovi a Ondřeji Borákovi a kosteleckém Zdeňkovi Klesnilovi. Ti se dali dohromady těsně před kláním a vypálili rybník všem, kteří si dávali zálusk na první místo.

     Ale pojďme po pořádku. Ideální počasí přivítalo na šedesát střelců, kteří si to rozdali ve čtyřech disciplínách. Lovecké kolo a americký trap po dvaceti terčích a dvojstřel, kdy nejprve vyletí holub z vysoké věže a současně s ním je vypouštěn i zajíc na průseku - dohromady 20 možností zásahu. Třikrát dvacet je tedy maximálně 60 možných tref jednotlivce a 180 družstva.

     Jelikož se jedná o soutěž trojčlenných mužstev, e nutné, aby všichni tři střelci podali nadstandartní výkony ve všech disciplínách. Jakékoli zaváhání kteréhokoli člena pak táhne do spodních pater umístění v celkové tabulce.

     Nicméně na místě je vyzvednout i ty, kterým se podařilo v jednotlivých disciplínách sestřelit všechny terče. Zdeněk Růžička byl jediný stoprocentní v loveckém kole. V americkém trapu se nenašel nikdo a v kombinované střelbě VV + zajíc se podařilo trefit všechny holuby Zdeňkovi Klesnilovi, domácímu Čestmíru Stavinohovi a celému družstvu Zlatých Hor - Jiří Valoušek, David Wasik, Rostislav Juřík, což je určitá rarita..

     Pojďme tedy na absolutní pořadí. Lídry závodu se stali již jmenovaní Zdeněk Klesnil 57 (zásahů), Ondřej Borák 54 a Zdeněk Petrůj 50 - celkem 161 terč. O pověstný vlas, pouze o jednoho holuba méně sestřelili Záříčáci - Bohumil Šimčík 56, Tomáš Novotný 54 a Josef Vymětal 50 - dohromady 160 holubů. Na bednu se ještě vešli zástupci Hustopeč Zdeněk Růžička 57, Jiří Beníšek 52 a Vít Svoboda 48 - suma sumárum 157 úspěšných tref. Bramborovou medaili si odváželi již jmenovaní střelci ze Zlatých Hor.

 Vítězové - zleva Petrůj, Borák a Klesnil

    Při slavnostním vyhlášení byla nejprve odměněna jediná žena ve startovním poli Zuzana Vavřinová a potom si přebralo cenu všech šedesát zúčastněných.

     Výsledky střeleb:

 

   Na samotný závěr poděkoval předseda Mysliveckého spolku Mezivodí Troubky Stanislav Svozil zúčastněným střelcům a návštěvníkům z řad veřejnosti, za to že si našli cestu na troubeckou střelnici. Poděkoval nejen členům spolku, ale i všem příznivcům a sponzorům, kteří se na pořádání závodu podíleli a neopomenul tlumočit pozvánku na XXI. ročník střeleb jednotlivců O troubecký pohár, který se bude konat poslední neděli v srpnu s jednou velkou avizovanou změnou v podobě vypuštění velmi těžké disciplíny – střelby z malorážky.

 

FOTOGALERIE ZE STŘELEB

Luděk Judas